lørdag 22. mai 2010

Ukens CO-dings #5: Audio- og videokabel for iPod

La meg først komme med en innrømmelse: jeg har ikke prøvd denne selv.
Og jeg vet at jeg lovte å skrive ut fra personlig erfaring... men her føler jeg at jeg kan gjøre et unntak, ettersom jeg har brukt et tilsvarende system med en kabel Clas Ohlson har solgt før:-)
Saken er nemlig den at de fleste nyere iPoder kan spille av video, og at det av og til kan være morsomt å dele de små snuttene man har lagt inn med andre. F.eks. på vedkommendes TV, med ordentlig lyd og et bilde man faktisk kan se! Så hva gjør man? Vel, en iPod har to utganger. Én 3,5mm lydutgang og én for tilkobling av synkroniseringskabel. Førstnevnte tar altså bare lyd, så vi må bruke Apples særing, enten ved å koble ipoden til en dockingstasjon (hvor 3,5mm-utgangen også støtter video), og bruke en minijack-komposittkabel (som denne) eller ved å bruke en kabel med sær Apple-kontakt i den ene enden og 3x RCA (komposittsignal) i den andre enden (dvs. denne). Sistnevnte kan alltids kombineres med docken - da kan du jo bruke fjernkontroll samtidig! Veldig praktisk, altså!:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar