Hvad der blogges om

Kufisk
Det er veldig mange ting jeg gjerne skulle blogget om som aldri kommer så langt som til bloggen. Andre ting kommer til bloggens kladdeområde, og blir liggende der i måneder før de enten skrives om eller forkastes og slettes (eller blir henlagt). Noe er for personlig, noe ikke personlig nok. Noe blir uaktuelt før det er notert ned, andre ting glemmes før de noteres ned. Enkelte digresjoner er litt for korte til å utgjøre et innlegg, andre for lange. Noen ender opp med å være litt for slemme. Det er i det hele tatt mye som bare siver vekk gjennom sprekker i gulv og vegger!

En av grunnene er nok at Digresjonsbloggen er en blogg uten mål og mening, eller som jeg har skrevet i beskrivelsen av bloggen på facebooksiden dens: dette er en blogg der "det skrives om ting som angår alle og ting som ingen bryr seg om. Ofte samtidig, sånn at ingen skal innse hvor irrelevant det egentlig er!". Kort fortalt er Digresjonsbloggen meg. Den er den delen av meg som spinner uendelig lange og absurde tanketråder, som koser seg med de små tingene og har et voldsomt behov for å skrive. Nettopp derfor inneholder bloggen alt fra programvaretips til reiseskildringer og halvfilosofiske betraktninger. Ofte vet jeg ikke hva jeg kommer til å ende opp med når jeg begynner på et innlegg - kanskje vil jeg skrive om en bestemt ting, finner på en digresjon før jeg engang rekker å skrive den første setningen, og må endre tittelen før jeg publiserer innlegget for at den i det hele tatt skal gi noen mening. Klar struktur og systematisk gjennomgang med snasne delkonklusjoner er det rom for på andre arenaer, på Digresjonsbloggen regjerer et (i mine øyne) koselig kaos ispedd amatørmessig utførte tegninger laget i MS Paint.

Digresjonsbloggen handler om små ting, små gleder og små frustrasjoner, koselige opplevelser og fine ting som kan deles, uten at det blir for mye "te, sjokkis og cookies". Det meste blir dessuten bedre (eller mindre vondt, litt avhengig av hva det er snakk om) med en god dose selvironi,

Bloggen har forøvrig blitt flyttet flere ganger og hatt en rekke forskjellige navn, men de eldste innleggene, som er importert fra den første utgaven av bloggen, skriver seg fra forsommeren 2007.