onsdag 12. mai 2010

Ukens CO-dings #4: en liten konstruksjon

Den oppmerksomme leser vil ha oppdaget at det ikke kom noen dings forrige uke. Det er beklagelig, og skyldes to ting: 1) jeg glemte at det var søndag (dingsedag) på søndag, og 2) jeg planla et lite prosjekt.
Og det er dette prosjektet som får æren av å være ukens dings!
Dette er nok noe man kan sette sammen med komponenter fra mange forretninger som selger jernvare, men jeg hander selvfølgelig hos Clas, og det blir jo både billig og bra! Prosjektet mitt gikk ut på å henge opp xboxens strømforsyning slik at jeg fikk frigjort litt plass på kommoden, og samtidig sikre at den fikk rikelig med luft, ettersom den går varm så fort spillkonsollen skrus på. Til dette prosjektet brukte jeg litt patentbånd, omlag 1 meter, tenker jeg, fire maskinskruer skruer med forsenket hode, fire låsemuttere og fire vanlige skruer, hvilket gir en utgift på 102kr dersom man nøyer seg med vanlig, galvanisert patentbånd, og 122 dersom man vil ha hvitt (definitivt penere mot en hvit vegg). I tillegg har man mer enn nok materialer for å lage flere ting!
Jeg skriver selvfølgelig ikke dette fordi regner med at mannen i gata har behov for å veggmontere strømforsyningsbokser hver dag. Så dum er jeg heldigvis ikke. Men patentbånd kan brukes til så mangt - det er nesten som gaffateip (fyttigrøss, nå har jeg begynt å skrive "teip" istedenfor "tape"... hvor skal dette ende?)!

Så alle børn, løp til Clas og kjøp noen kilometer patentbånd, anlegg hockeysveis og dra ut på oppdrag! Den frie verden trenger dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar