mandag 5. april 2010

Rådyrmøkk og dyp snø

Idag fikk jeg en god idé (det var ihvertfall det jeg trodde), nemlig å gå en tur i skogen med bikkja. Planen var å ta en liten avstikker fra bebyggelsen og opp i mer ulendt terreng, for så å vurdere ferdbarheten og snømengden før jeg eventuelt gikk videre. Som sagt, så gjort! Jeg la raskt merke til at her var langt mer snø enn hva jeg hadde trodd, og begynte så smått å tenke på tilbakefarten, men så så jeg et rådyr! Jeg elsker å være ute i skog og mark, å se ville dyr og høre fuglene synge, og jeg ble følgelig lettere euforisk, og bestemte meg for å følge etter dyret for å knipse et bilde med mobilkameraet mitt. Etter en liten stund så jeg det igjen, og tok et bilde på laaang avstand (det eneste man kan se, er en hvit klump, altså rådyrrompa). Fant mange hauger med møkk, så det hadde nok vært flere rådyr der, men så ikke flere enn det ene. Da jeg ga opp å få flere bilder, hadde jeg imidlertid vaset et godt stykket, og tenkte som så at jeg like godt kunne gå videre til jeg traff en skogssti jeg ofte har fulgt før. Ulempen var bare den at jeg ikke var kledd for så mye snø, og at det var rimelig vått mange steder, bl.a. i de snødekte bekkene jeg presterte å tråkke rett oppi, hvilket resulterte i klissbløte sko og buksebein... Bikkja hang etter så godt han kunne, men måtte bæres, løftes og trøstes om hverandre, for han har ikke så lange bein at det gjør noe, og er i tillegg uhelbredelig lat - masse snø er ikke noe underlag han trives med over lengre tid! Vi fant da heldigvis frem etter en stund, og fikk gått de siste 200 m på bare veier, og hjemme ventet middagen:-)

Alt i alt en koselig dag, avrundet med bestilling av bøker om sying av tudor-kostymer:-D Noen har en ond plan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar