søndag 25. april 2010

Ukens CO-dings #2: Grenuttak og USB-hub

Nok en genial dings som det faktisk tok et halvt år før jeg la merke til! Dingsen det er snakk om, er en forgreningskontakt med ledning og innebygget USB-hub fra brennenstuhl.

Hva gjør den?
Den gir deg mulighet til å dele en stikk-kontakt i to som enhver annen forgreining, men byr i tillegg på en firedelt USB-hub!

Hvordan ser den ut?
En kabel med jordet støpsel i den ene enden og en trekantet kloss i den andre. Klossen har to stikkkontakter og fire USB-porter, samt en USB-B-kontakt på høyre side hvor den medfølgende USB-A-B-kabelen plugges inn (den andre enden kobles inn i PC-en). Takket være designet ligger den godt og stødig på bord eller gulv, og kontaktene er lett tilgjengelige:-)

Hva skal man med den?
Den er veldig praktisk dersom man er flere som skal bruke laptop ved et bord (man slipper å krype rundt på gulvet for å koble til laderne), og den er også fin å ha dersom man, som meg, har litt få kontakter tilgjengelig og har behov for å lade mobiltelefoner og annet utstyr mens man sitter ved PC-en. USB-huben gjør det samtidig enkelt å koble til minnepinner og minnekortlesere!

NB! Det er ikke alt USB-drevet utstyr som kan kobles til, bl.a. FreeAgent Go-harddiskene fra Seagate! Dette kan muligens skyldes behovet for programvare/drivere fra den enkelte enhetens side.

Splitten/hub-en, som har artikkelnummer 36-3936, koster for tiden 149,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar