onsdag 30. juni 2010

Ukens CO-dings #6: Teposeklemme

Konseptet med ukens dings fungerte ikke helt optimalt - jeg begynte tross alt like før eksamenstiden begynte, og etter eksamen dro jeg på ferie... men nå er jeg tilbake med et nytt dingsetips, nemlig en teposeklemme!

Jeg oppdaget denne i forrige uke, og bare måtte ha en - jeg elsker te (les: Twinings grønne te med sitron, i den store jordbærkoppen som rommer nesten en halvliter, og med fire natreen i. Det er godt, det!).
Hvorfor trenger man en poseklemme? Kan man ikke bare gjøre det på gamlemåten? Vel, meg bekjent er det fire måter å flytte en tepose fra kopp til skål/søppel på:
  1. bruke en teskje til å løfte opp posen og surre tråden rundt skje og pose, og dermed presse ut vannet uten å brenne seg. Ulempe: man får som regel ikke ut alt, det krever faktisk et visst håndlag, og det tar tid.
  2. løfte opp posen med fingrene og surre tråden rundt den. Ulempe: man brenner seg på fingrene, og ender gjerne opp med å spjære posen og dermed få halve posens innhold ned i tekoppen... Yay!
  3. løfte opp posen med fingrene og klemme ut tevannet med fingrene. Inntil nå min foretrukne metode. Ulempe: man brenner seg.
  4. slenge den blaute posen rett i søpla. Ulempe: søl, sløsing med tevann :-P
Det er altså arenaen hvor teposeklemmen kommer inn: den er utformet omtrent som en sukkerklype, men med en grunn "skål" i hver ende. Skålene er gjennomhullede, så når man plukker opp posen med dem og klemmer skålene sammen, presses vannet ut gjennom hullene, og man slipper våte eller brente fingre!

Herligheten koster bare 19kr, og har varenummeret 34-8869 :-D

1 kommentar:

  1. Der var`n a gitt!!Løp og kjøp, denne trenger jeg, fikser ikke trikset med teskjeen,--- snurr og press.

    SvarSlett