onsdag 9. juni 2010

Gull og grønne skoger...?

Reklamen lover så mangt og meget. Den lover evig ungdom, skinnende ren oppvaskmaskin, flekkfrie silkeskjorter, trygg alderdom, godt syltetøy og billige byggevarer. Og det liker vi vel? Men det hender at reklamen har litt spesielle påstander å komme med, og etter noen slappe timer med kanalzapping på formiddagen idag, hadde jeg funnet noen fine eksempler: først har vi Zumba, dansetreningen, som presenterer en av sine brukere som, tro det eller ei, er blitt slankere enn hun var før hun fødte datteren sin... Hvor fantastisk er ikke det, dere? Tenk å ha mindre magemål etter måneder med trening enn hva man hadde i niende måned? Jada, man skjønner selvfølgelig hva damen mente, men herlighet, litt arbeid kan man vel legge i de rosende ordene?
Så over til neste reklame, som åpnet med å fortelle at ALLE norske kvinner har celulitter. Deretter forteller den seeren hvordan hun kan kvitte seg med dem... Hva skjer når man har brukt dette FANTASTISKE produktet? Slutter man å være norsk? Eller kvinne? For noen må jo ha prøvd det ut og funnet ut at det virker, og de teller tydeligvis ikke lenger? Og dersom alle har det, er det da så ille? Skader det noen? "Eldre mann overfalt av løpske kvinnecelulitter?" Dette stinker Jan Thomas og Vendela lang vei! Hva skjedde med naturens gang, verdig aldring og alt det der? Finnes det noe koseligere enn godt voksne mennesker med smilerynker? Og finnes det noe mer skrekkinnjagende enn et ansikt uten mimikk? Nå skal jeg ikke påstå at det er noen fordel å ha en uttrykksfull og smilende bakdel, men det er kanskje på tide at noen gjør leksene sine litt bedre og lager kvalitetsreklame rettet mot hele Norges usikre befolkning? Kvalitet, folkens, kvalitet!

1 kommentar:

  1. Endelig noen som har skjønt det, bare hør: Hva skjedde med naturens gang, verdig aldring og alt det der? Finnes det noe koseligere enn godt voksne mennesker med smilerynker? Ja, hva mer kan man si ?

    SvarSlett