torsdag 10. juni 2010

Simsk trädgårdsverktyg

I skrivende stund har jeg krøkket med installasjonen av The Sims 3 (heretter omtalt som TS3)i tre timer, og begynner å bli ganske lei. Ett spill og to utvidelser skal inn, den ene utvidelsen har en annen regionskode (memo til meg selv: ikke bestill dataspill fra cd-wow...) og regionskoden må derfor gjøres om i registeret, og det er ørten oppdateringer som skal på plass. Og i slike øyeblikk tenker man på hvor mye enklere alt var før. TS2, TS1. Det var tider, det!
Mitt første møte med spillserien var hjemme hos Magnus og Sindre, den gangen det ikke var kommet noen utvidelser, og spillet kun fantes i engelsk og svensk språkdrakt. Renate måtte jo også ha dette geniale spillet, og kom en dag hjem med en stor eske, ca 5x20x25cm, som inneholdt spill-CD (i jewelcase) og en halvannen centimeter tykk manual. Sistnevnte var i seg selv en god indikator på spillet jeg hadde i vente, for her var det humor, tull og tøys hele veien. Små ironiske kommentarer, lek med språket.Og akkurat dét har EA tatt vare på hele veien - takk for det!

De første omgangene med spillet var vanskelige, for ikke bare var dette rimelig nytt for meg, men det var altså på svensk. Og Renate forsto ikke svensk. Trädgårdsverktyg, sto det blant annet. En gård med et tre? Det hørtes rart ut! En periode trodde jeg at jeg ville lære svensk av å spille, men det var selvfølgelig feil - jeg lærte riktignok hva hage heter på svensk, men det stoppet der! Og så begynte utvidelsene å komme på norsk. Og de fortsatte å komme, og Renate kjøpte! Spillet har vært med meg siden år 2000, og det har sannelig vært en del forandringer underveis... TS2 var en real opptur, men jeg kan vanskelig si det om TS3, og hvorfor er det ikke mulig å spille med flere familier uten at tiden går over hele byen? Ikke for det, det er vel en tillvenningssak, dette som så mye annet, og snart kommer det vel utvidelser og mod-er som lar meg ta opp min gamle hobby: romvesenavl...

Nei, vi får bare akseptere at tiden går. Mye er blitt uendelig mye bedre! Ta for eksempel EAs verktøy for ansiktsmoderering for TS1. Du valgte et ansikt, fikk opp åtte modereringer, valgte en, fikk opp åtte nye, osv., og til sist kunne du muligens ha noe som lignet en virkelig person. Faren for at hodet endte opp som mikroskopisk var stor, og resultatet var generelt dårlig, men så morsomt som det var!

Aiai, nå har ytterligere en time gått, og installasjonen er unnagjort, oppdateringene er utført og tidligere kjøpte nedlastinger er blitt reinstallert:-D Kanskje jeg kommer så langt imorgen at jeg faktisk får spilt?

1 kommentar:

  1. Jeg tror jeg lærte krama og diska. Ja, også betyg!

    SvarSlett