søndag 28. mars 2010

Dagens digresjon

Igår hadde jeg det gøygøygøy! (Det der høres sannsynligvis litt morsommere ut dersom man som jeg har vokst opp med Ole Brumm-filmen om overraskelsesselskapet for Kristoffer-Robin og "den beste gaven et barn kan få", Bruno. Så jeg synes det er gøy.) Var altså på bowling igår, etterfulgt av en nyyydelig middag på Big Horn Steakhouse (jf reklamen var det sikkert ut-med-jobben-biff vi fikk servert), og det hele kunne knapt vært bedre!
Jeg har forøvrig fått bekreftet at jeg er en elendig bowler... Men noen må jo være dårligst også?

Idag er alt meget mer moderat - våknet opp med vondt i hodet (ironisk at de som ikke drikker skal få vondt i hodet...), og prøver å være flink og skrive oppgave - nå har jeg snart sittet foran PC-skjermen i to og en halv time, og jeg har ennå ikke begynt, men det kommer snart... Har imidlertid fått opp selve dokumentet, klaget litt til Therese over diktet jeg skal tolke, bestilt Pirates of the Caribbean på Blu-Ray fra britiske Amazon (ettersom de trekker fra moms eller noe sånt på bestillinger til Norge, kom samleutgivelsen med alle tre filmene på omtrent 190kr, og jeg slipper dermed å betale norsk moms:-) Det liker vi selvfølgelig ekstremt godt! I tillegg bestilte jeg New Moon på Blu-Ray, og skammer meg litt (men altså ikke nok til ikke å blogge om det). Jeg har nemlig et veldig problematisk forhold til hele Twilight-serien, og bruker ganske mye energi på å snakke dritt om den; jeg ble anbefalt bøkene før jul i 2007 (skrev om første bok her), og leste de tre første i en jafs, og deretter den siste så fort den ble gitt ut. Og jeg skal ikke nekte for at jeg ble sjarmert! Bøkene er søte, de, trass den konstante maltrakteringen av vampyrmyten, det søtladne og klissete språket og den konstante overdramatiseringen... For ikke å snakke om all tyvlåningen fra Anne Rice, "Tuck Everlasting" og diverse andre fortellinger. Det eneste originale ved Twilight-bøkene, er de skinnende vampyrene uten næringsvett... Men som sagt, søt historie. Underholdende.
Så ble alle 14-åringene hysteriske, film nummer 1 ble laget, og alle de nevnte fjortisene ble plutselig overbevist om at Robert Pattinson var kjekk. Det er synd på sånne... Og jeg skal ikke nekte for at jeg kjøpte filmen på DVD - dette er serien jeg elsker å hate! For å fornærme (sic) den, har jeg plassert den mellom "Dark prince" (et ærlig, men mislykket forsøk på å lage en B-film om den virkelige Dracula) og "Noe helt annet" (KLMs komiske og rare vampyrfilm) i DVD-samlingen, men de egentlige fornærmede er nok saktens de nylig nevnte naboene...
Jeg rakk aldri å se "New Moon" på kino, og det er i og for seg greit, ettersom jeg som regel går glipp av alt av kinofilmer, men den må like fullt sees, og da er det vel best at det skjer i høydefinisjonsformat?

Som et ledd i forberedelsene til semesteroppgaven i morfologi og syntaks, investerer jeg nå i svenskbøker, og skal straks sende min bestilling av Svenska akademiens språklära og Norstedts norsk-svenska ordbok inn til Capris. Det er egentlig ganske imponerende å kunne få to slike bøker til 445kr, men det svir likevel i studentlommeboka... CDon har forresten begge bøkene billigere, bare synd at de, i motsetning til Capris, tar betalt for porto selv om man handler for større summer (ja, jeg sparte, hold dere fast, to kroner på å handle portofritt hos Capris. Trommehvirvel, takk!). Her skjer ting i sanntid, gitt - det blir bestilling hos CDon - da kan jeg nemlig bestille "The Mest of Øystein og Rune" på DVD, og late som om jeg slipper å betale porto! Veldig dårlig økonomi, dette her, men jeg har fremdeles ikke kommet over "Øystein og meg"-perlene "Taxikø" (etter melodien til "that's the way (I like it)": taxikø, ohå, aha, vi haiker, ohå, aha) og "Lim på hatten" (etter melodien til "You can leave your hat on"), og håper nå desperat å få et gjensyn med dem på denne DVD-en... Jada, jeg vet jeg er litt rar...

Nå har det snart gått enda en time, og jeg får prøve å vende oppmerksomheten mot Wergeland - eller, nei, jeg må visst vente til etter middag, for nå må jeg lufte bikkja! Typisk...:-P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar