onsdag 24. mars 2010

Applikasjonsmani - en historie fra virkeligheten:-P

Jeg har fått æren av å være hundevakt ut morgendagen, og det er muligens derfor jeg sitter foran PC-en med Roxette som bakgrunnsmusikk og laster ned flere applikasjoner til iPoden?
Føler meg litt umotivert til å lese mer om Wergeland akkurat nå, og da er det så uendelig mye mer fristende å finne flere metoder for å få de 35 min mellom hjemme og Blindern til å virke kortere. For det meste går det i Jeg har tydeligvis 71 applikasjoner på den lille bestevennen min, men de fleste tar bare opp plass... De fyller tomrommene i iPodens liv, om du vil! De applikasjonene jeg vanligvis koser meg med på vei til og fra jobb og auditorier er Sudoku (fantastisk gratisvariant), Mobile Snake (den gode gamle snake-varianten fra oldtidens Nokia-telefoner! Genialt!) og PianoMan (skal liksom lære meg å spille piano. Den gjør neppe det, men det er morsomt å prøve å holde tritt gjennom et utdrag av Bolero eller Für Elise!). Beleilige snarveisapplikasjoner (optimalisert grensesnitt for iPhone/iPod) er Wikipanion, Google Mobile App, Yr.no og imdb, og hvordan klarte jeg meg uten Dropbox, som gir tilgang til filene jeg deler mellom datamaskinene mine? Applikasjonen har til og med mulighet for å favorittstemple enkeltfiler, slik at de blir tilgjengelige når man ikke har nett-tilgang!:-D
Også MiniPiano er genialt (jeg er ikke helt tonedøv, har jeg funnet ut, og elsker å prøve å høre meg frem til hvordan sanger spilles), og SoundHound (tidl. Midomi) er en fryd når man nynner på en sang man ikke husker teksten til. Eucalyptus lar meg laste ned bøker fra Project Gutenberg, og omformaterer dem slik at de faktisk blir delikate og lesbare, Currency er en snasen valutakonvertør, RemotePad kan, sammenkoblet med en datamaskin, fungere som touchpad (snasent!), World 9 er verdens mest meningsløse applikasjon (lager super mario-lyder når du hopper), FamViewer og GedView leser gedcomfiler (slektsforskning!), Clz Books er synkronisert med bokdatabasen min og Alarm Tunes Lite gir meg muligheten til å vekkes av Viktor Klimenkos versjon av Stenka Razin.
Nå gleder jeg meg til å prøve spillene Bookworm og Bejeweled 2 (visste ikke at sistnevnte fantes som applikasjon - ble lukkeleg som berre det!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar