fredag 3. mars 2017

Innsovningssabotasje

Det er sjelden tiden går så sakte som når man ligger under dyna og venter på Søvnen. Og spesielt irriterende er det naturligvis når man er trøtt, burde sovet for to timer siden, men ikke får hodet til å tie stille. Akkurat det har vært et problem den siste tiden, og jeg har dermed hatt noen ganske interessante sene kvelder - ikke fordi det som foregår i hodet mitt er så fryktelig interessant, men fordi jeg til slutt ender opp med å tenke på hvorfor i all verden jeg tenker på det jeg tenker på. For det er mye rart man kan gjøre når man ikke får sove. Så om du har planer om å ligge og vri deg i en time eller to uten å få sove, og ikke vet hva du skal gjøre eller tenke på underveis, kan jeg trygt anbefale disse handlingene/temaene, som hverken er søvndyssende eller spesielt beroligende:

Selmer er seg sel nærmest. Vær som Selmer.
 • Lek med ord, og noter ned alle gode ordspill og bilder du kan komme på. Sel er et godt eksempel. Ta sen sel-opptatte selen Sel-mer fra Sel-bu. Han er sel-synt, og har forfattet en sel-skreven bok som han forventer sel-aktelse for. At han er awesome, er sel-sagt, men er uenig, og er dermed sel-kritisk, og mener han driver med sel-bedrag. Heldigvis har Sel-mer ganske mye sel-innsikt, og bedriver sporadisk sel-sensur.
 • Tenk på noe morsomt. Ikke bare litt morsomt, det må være så morsomt at du ler så du griner
 • Syng en sang. Gjerne "Ugly Baby" eller noe annet ikke-beroligende
 • Sjekk klokka på mobilen (husk at mobilskjermen må ha maks lysstyrke, sånn at du blir lys våken), innse at du burde sovet for en time siden, og klag din nød til en venn via Messenger.
 • Prøv å komme på noe du har glemt. Jeg testet ut "hva i all verden var det stedet der Lady Godiva var fra het?" denne uken, og brukte rundt 5 minutter på å komme frem til at det var Coventry.
 • Skall hodet i hodegjerdet eller veggen, helst tilstrekkelig hardt til at du blir svimmel. Merk dog at dette må gjøres spontant, ikke med overlegg. Om du skader deg selv med overlegg, bør du søke profesjonell hjelp (virkelig).
 • Prøv å resonnere deg frem til hvilken uke en bestemt dato falt på uten å regne deg frem til antall dager som hadde gått i året, og dele på 7. Når du tror du har funnet rett tall, prøver du å telle dager, for så å se om det er sammenfall. Kontroller med kalenderapp, innse at skjermen er veldig lys, at du hadde regnet feil og at du nå har en halvtime mindre igjen til å sove
 • Begynn å lure på om du har låst døren. Innse at du sjekket at den var låst (som den alltid er) før du la deg, men stå likevel opp for å være heeelt sikker.
 • Legg deg igjen. Pass på å slå hodet i hodegjerdet
 • Føl på slektskapet til hvaler og flaggermus, og spør deg selv hvorfor du føler deg mer i familie med dem enn med enkelte av slektningene dine. Er du adoptert, tro?
 • Kjenn at roen senker seg. Bli brått redd for at du har glemt å skru på alarmen. Bli lys våken, sjekk at alarmen(e) er skrudd på. Noe de naturligvis er. 
 • Lag en mental liste over pene og stygge navn. Prøv å finn fellesnevnere, og se om du finner noen regler for hva som utgjør et pent eller stygt navn i dine ører. 
 • Tenk hardt og lenge på navn og alder. Kaller folk barna sine Ågot og Knut fordi de synes navnene passer til små barn, eller føler de at de er gode navn å vokse i? 
 • Se på klokka. Du kommer til å være skrekkelig trøtt imorgen. Enda godt du skal på jobb og gleder deg til det! Føl takknemlighet over at du har en jobb du trives så godt med.
Sliter du fremdeles med å sove? Skjerp deg, og ta litt sel-kritikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar