søndag 10. oktober 2010

Ukens CO-dings #9: Snasne hodetelefoner

Bilder: Clas Ohlson.no
Nå synes jeg det er på tide å dele en fin liten oppdagelse med dere, og ukens CO-dings er hodetelefonene "Plattan" fra UrbanEars! Jeg var litt skeptisk i utgangspunktet - da jeg gikk på barneskolen ble det plutselig blodharry med hodetelefoner, og man var nødt til å konvertere til ørepropper (hvilket var et mareritt for meg inntil noen fant opp in-ear-konseptet). Følelsen av at det var sosialt uakseptabelt å ha en bøyle over hodet gav seg på en måte ikke hos meg... Men jeg trengte et nytt bindeledd mellom iPoden min og meg selv, ettersom de gamle øreproppene lagde knakelyder, og flere kollegaer anbefalte nettopp disse fargeglade og relativt ruvende variantene fra Urbanears, så jeg bestemte meg for å gi dem en sjanse. Og tro meg: jeg har ikke angret et sekund!

La oss se på det estetiske først: hodetelefonene er som sagt ganske massive, og kommer i mange farger, bl.a. hvitt, sort, rødt, lilla, blått og rosa. Alle detaljene, unntatt  metallbøylene mellom hodebøyle og øreklokkene, er i den aktuelle fargen, og øreklokkene kan bøyes innover under frakt for å ta mindre plass.
Jeg er på ingen måte noen lydekspert, så jeg kan ikke gi noen spesifikke beskrivelser av lydbildet, men det jeg kan si, er at det er en god, men ikke dominerende bass, og at støyskjermingen er god (du hører trafikken med dem på, men du kan ikke føre en samtale). Lydlekkasjen er liten, hvilket er bra for dine medmennesker.
"Plattan" har innebygd mikrofon, og den påmonterte fjernkontrollen på ledningen kan brukes for å godta og avslutte samtaler når hodetelefonene er koblet til en mobiltelefon, eller til å pause og spille av musikk. Den er dessuten kompatibel med bl.a. iPhone og Nokia- og HTC-mobiler med 3,5mm inngang:-)

Om jeg skulle ønske at noe hadde vært anderledes, ville det vært dette: jeg ønsker meg volumknapper på ledningen, og det hadde vært fint å ha en låsemekanisme for å holde hodetelefonene sammenfoldet, slik f.eks. Koss Porta Pro har.
Når det er sagt, er dette bare noe man venner seg til, og ikke noe å henge seg opp i - hodetelefonene er fantastiske, og jeg kan med hånden på hjertet anbefale dem :-)

Hos Clas Ohlson koster de 499,-, og den sorte varianten har art.nr. 38-3702.

1 kommentar:

  1. De hodetelefonene er GENIALE! Jeg elsker dem! :D
    Men det vet du, forsåvidt, det har jeg jo sagt før.

    Therese! :)

    SvarSlett