onsdag 6. oktober 2010

Rosa sløyfer, overstrykingspenner og andre fine ting :-)

Jeg har en veldig bestemt følelse av at rommet mitt renner over av overstrykingspenner. Jeg vet at det ikke stemmer - rommet mitt renner over av ting, mer spesifikt bøker, filmer og ting som er stablet opp i provisoriske transittmottak for snarlig (eh...) overgang til nye og bedre plasseringer, men jeg har likevel følelsen av å finne slike tusjer over alt.
Det er i seg selv ikke noe problem - man trenger alltid en overstrykingspenn, det er jo nettopp derfor jeg har så avsindig mange, men det har vist seg at ingen av mine egentlig fungerer - de er så inntørkede at selv Sahara fremstår som en oase i forhold. De er altså helt ubrukelige. Kanskje går de, på pur f..., med på å tegne en gulaktig (eller rosa - det avhenger selvfølgelig av fargen...) strek på papiret for så å sykne hen og dø etter halvannen centimeter. Slik at jeg enten må finne en lignende penn, eller akseptere at overstrykingene mine ender opp i et eneste kaos. Og det vil jeg selvfølgelig ikke, så da blir det å endevende penneesken (pennekoppen min inneholder skrutrekkere, teltplugger, hobbykniver, en boettkniv fra Clas, strikkepinner og en fjærpenn laget av en Canadagåsfjær med kulepenninnmat, men ingen ordentlige skrivesaker), gjerne uten resultat. For sist jeg ryddet i den esken, kastet jeg jo alle de pennene som hadde tørket inn, hvilket i praksis var alle jeg hadde, og derfor finner jeg ingen erstatning før neste gang jeg finner en penn som burde vært kastet for lengst i en eller annen skuff, og må gjennom den samme, traumatiske opplevelsen én gang til. Det er et hardt liv!

En av tre tusjer som Clas tar 29,- for.
Art. nr. 36-4162

Idag gikk jeg til det ekstreme skritt å kjøpe nye overstrykingspenner (dette skjedde sist for omlag fire år siden), denne gangen hos Clas Ohlson, selvfølgelig, og jeg har store forhåpninger! Valget sto mellom en trepakning med gul, rosa og grønn penn, eller en sekspakning med minitusjer som også omfattet fargene oransje, lilla og blå, men ettersom jeg brukte opp både evne og vilje til å fargekode notater og markeringer da jeg forfattet mine omfattende og dyptgående regelbøker gjennom ungdomsskoleår, fant jeg ut at jeg var best tjent med å kjøpe tre store - prisen var uansett den samme (29,-)! I tillegg fikk jeg kjøpt meg en sånn snasen liten LED-list fra Osram (LEDstixx, som den kalles!), som jeg funderer på om bør plasseres bak datamaskinen, ettersom ethvert forsøk på aktivitet der ender med at jeg slår hodet fire-fem ganger før jeg henter lommelykta, som jeg så legger fra meg fordi jeg trenger to hender for å gjøre hva det nå enn er som har fått meg til å krype bak dit... Uansett, dette geniale produktet er en omlag 20cm lang, fingertykk sylinder i matt sølv med fire LED-lamper langsetter seg
Osram Stixx koster 139,- hos Clas, og har art.nr. 36-3892
. Den er batteridrevet, og batteriene følger med (det liker vi!). Det praktiske med det er selvfølgelig at man slipper ledninger, og dermed kan feste den nøyaktig hvor man vil! Det var nok akkurat dette med maks mobilitet som var Osrams tanke - listen kommer med en hvit halvkuleformet fot med en nedsenkning i midten, og foten kan festes til de fleste underlag med en medfølgende limpute, eller stå i stram givakt på en magnetisk overflate. I tillegg kan man velge om listen skal stå loddrett i foten eller ligge, og om den skal ligge med foten midt på eller til en av sidene - det avhenger utelukkende av hvor man vil ha lyset :-) I tillegg kan man jo snu listen rundt som man vil - jeg vurderer som sagt å henge den bak datamaskinen, mer spesifikt på veggen litt over kabinettet, og da er det nærliggende å vri den slik at lyset vender nedover og ikke rett ut. Lyset tennes og slukkes med en bryter som er plassert i den ene enden av listen, og lyset er kaldhvitt og sterkt:-)

Jeg kjøpte mer hos Clas idag - en rosa lommelykt, også den med veldig klart og godt lys, og det gjør jo saken enda bedre at en del av overskuddet fra salget går til Rosa Sløyfe-kampanjen som Clas er en av hovedsponsorene for:-) Det ble selvfølgelig også et par rosa sløyfer og en snasen rosa papirpose på meg, så nå kan jeg gå rundt ute og minne folk på at de bør støtte aksjonen ved å kjøpe ei sløyfe eller et av de mange festlige støtteproduktene, som rosa skrutrekker, lommelykt eller penn fra Clas, eller muffinsformer fra Cacas hos Jernia :-)
I tillegg har aksjonen mange morsomme sløyfer og sløyferelaterte produkter i nettbutikken sin (rosasloyfe.no).
Om du ikke har fått med deg hva Rosa Sløyfe-aksjonen går ut på, er dette en kort oppsummering:
Rosa, batteridreven skrutrekker hos Clas til 199,-
Hver oktober arrangeres det en aksjon for å samle inn penger til Kreftforeningens arbeid mot brystkreft (altså går pengene til forskning). Dette er en del av det viktige arbeidet som gjøres for å hjelpe kvinner med brystkreft, som i praksis utgjør hver tolvte av oss. I tillegg kan menn utvikle sykdommen, så dette er noe alle kan få, men som ingen vil ha. Ved å kjøpe og bruke rosa sløyfer viser vi solidaritet med de brystkreftrammede, viser at vi bryr oss, støtter dem og er glade i dem. Noen menn synes sikkert det er litt jentete og fjollete å ha en rosa sløyfe på jakkeslaget, men da kan de jo bare tenke på at den fjollete sløyfen kanskje kan bidra til at vi på sikt kan bekjempe både brystkreft og andre kreftformer, og at deres døtre eller barnebarn som en gang i fremtiden vil være voksne kvinner muligens får et mindre skremmende møte med sykdommen enn det man får idag. Slik jeg ser det, finnes det knapt bedre æresmedalje!


Så kjøp en rosa sløyfe i oktober, og håp at mange nok har gjort som deg, slik at du, neste gang du selv, eller et familiemedlem, rammes av brystkreft, kan ta det med ro, vel vitende om at alt kommer til å gå bra - for det hadde vel vært fint?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar