lørdag 18. september 2010

Dagens lille åpenbaring: GoFlex

Jeg har hatt mange åpenbaringer, i motsetning til Johannes, som bare hadde én. En av dem var at "come on, ketchup" skulle tolkes som "come on, catch up", en annen var at "jetlag" ikke var et lag som jetfly fløy gjennom eller over. Jeg har nå fått enda en åpenbaring, og den er, som så mange andre ting, knyttet til Clas Ohlson og min datadilla. Fra Clas har jeg nemlig fått tak i en ekstern harddisk av typen Seagate GoFlex (selges i rødt, blått, sølv og sort i 500GB, og sort i 1TB), samt en nettverksadapter (GoFlex Net) som har plass til to GoFlex-harddisker i tillegg til å en USB-inngang bak!
Harddisken har faktisk en SATA-tilkobling, og når den brukes alene, kobles den til en medfølgende USB-adapter. Har man USB 3.0 på datamaskinen (som undertegnede! :-D), kan man kjøpe en adapter for det også, og da blir det vei i vellinga! Når harddiskene kobles til disken, derimot, dropper man hele USB-adapteren og setter disken rett ned i nettverksadapteren, som igjen kobles til routeren med en nettverkskabel.

Så kommer det morsomme!
For jada, Seagate lager pene disker og smarte løsninger, men det som åpenbarer seg når man går online er mye kulere! For når alle registreringer er gjort unna, kan du gjerne bruke harddisken til ordinær lagring via Windows Utforsker, men, og dette er et viktig men, Seagate har inngått et samarbeid med folkene bak Pogoplug (som er en nettverksharddisk med et webadministrasjonspanel), hvilket altså gjør harddisken til en nettverksharddisk.
Så lenge harddisken er tilkoblet nettet, kan man altså streame filene fra den til datamaskiner hvor som helst (forutsatt at man har brukernavn og passord:-P) OG til iPhone/iPod Touch, Blackberry og Android-telefoner, dersom man laster ned gratisapplikasjoner for det.

Fremdeles ikke morsomt?
Nei vel, da er kanskje dette morsomt, da?
Legg en video eller en sang på harddisken, og se/hør den på iPoden når du har tilgang til nett uten at iPoden er blitt synkronisert med iTunes før du gikk hjemmefra:-D På samme måte kan du legge til nye filer over nettet ved hjelp av en PC, og hente dem opp igjen når du er hjemme igjen uten å måtte sende e-poster, installere programvare eller ta med en minnepinne overalt :-D Dessuten kan filene deles, så om du har en morsomhet liggende, kan du poste den på facebook eller sende den per e-post til en av dine 500 nærmeste venner.

Og om du nå er halvparten så gira som meg, kan du stikke innom Clas imorgen og gå bananas i hyllene - harddiskene koster 899,- (500GB) og 1698,- (1TB), og nettverksadapteren koster 998,-, noe som ikke er så ille, med tanke på at du i praksis får en veldig enkel lettvekter-NAS...! Om du ikke har det store plassbehovet, kan du jo alltids nøye deg med nettverksadapteren og stikke en romslig minnepinne inn i USB-porten.
Alle fine dingsene finner dere her!

1 kommentar:

  1. Jeg fant ut det med ketsjup vitsen for bare litt over en måned siden :P

    SvarSlett