lørdag 14. april 2012

Den gode studenttilværelse

Lørdagskos
Høsten 2007 begynte jeg med to ting jeg ikke hadde gjort før: jeg begynte å studere, og jeg fikk meg en deltidsjobb. Jevnt over har jeg vel vist mer entusiasme for sistnevnte enn førstnevnte, og det er klart at det å bruke 40 timer hver uke på studiene blir vanskelig når man samtidig skal jobbe mellom 8 og 20 timer, og må beregne mellom 4 og 10 timer med reising til og fra. Men jeg skal ikke klage - jeg har selv valgt å ta meg jobb, og jeg har et enormt utbytte av det, både fordi det er lærerikt, morsomt og hyggelig, og fordi det gir penger på kontoen og arbeidstrening til CV-en.
Dette året skal jeg imidlertid arbeide selvstendig. Jeg har knapt nok frister å forholde meg til, og innleveringsfristen for masteroppgaven ligger uendelig langt frem, selv om jeg jo vet at det ganske nøyaktig syv måneder til.
På disse syv månedene skal jeg pløye gjennom store tekstmengder, og produsere en ganske voksen tekstmengde: 80 velskrevne sider er målet. Kombinasjonen av enorm arbeidsmengde og fjern frist gjør meg noe ambivalent i forhold til stress: jeg vet at jeg må bruke mye tid på oppgaven, og gjør det samtidig med glede og iver, men klarer hverken å stresse p.g.a. alt som ligger forut eller slappe av p.g.a. en fjern frist. Enn så lenge er arbeidet mitt relativt beskjedent i sidetall, og jeg må ha skrevet ca fire sider til før onsdag, noe som bør være ganske overkommelig, tross alt. Men idag er det ikke tid for skriving: siden før påske har jeg lest seks bøker om Victoriatiden og kriminalitet, og nå skal alle de avmerkede passasjene (på bildet ser dere klistrelappene som stikker ut fra den nest siste bokens sider) føres inn i et eget dokument med fulle sidehenvisninger generert i EndNote som visstnok skal være vidunderlig, men som jeg ikke helt har sansen for...
vannflekk som ser ut som en sommerfugl, muligens i vinterland
Så nå sitter jeg med The Cambridge Companion to the Victorian Novel fastspent i bokholderen BookGem (som har en egen arm som holder sider som skal blas i, slik at jeg ikke må krangle med den hver gang jeg skal skifte side...), Beethoven i bakgrunnen og Adina i vinduet og intensjoner om å nyte en stor kopp te etter kveldsmat (eller hva man nå kaller lørdagens hovedmåltid, inntatt mellom 19 og 20, normalt bestående av hjemmelaget pizza som slår både butikkpizza og Peppes ned i støvlene), sånn for å gjøre harmonien perfekt!

Konklusjon? Akkurat nå er det deilig og moro å være student! God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar