tirsdag 27. mars 2012

Ting som gjør meg glad

Herunder følger en vilkårlig liste over ting i hverdagen min som gjør meg glad.

Kald hodepute

Dette er noe av det beste jeg vet. Å legge hodet på en stor og myk og kald dunpute er helt fantastisk!

Varm te

Jeg elsker te. Passe varm grønn te med sitron fra Twinings med fire suketter (ok, da: Natreen!) i en stooor tekopp fra London som rommer nesten en halv liter. Reklamerte nettopp på tre pakker te som smakte forferdelig, og håper ikke neste pakke smaker like ille... For vanligvis, vanligvis er teen min veldig god!

Å komme på jobb

Jeg elsker det å komme på jobb. Å gå inn i butikken, hilse på kollegaene mine og observere hvordan kundene oppfører seg når de ikke vet at jeg er en av de ansatte. Å rote etter nøkkelkortet og rope "god morgen" til sjef eller arbeidsleder selv om klokken har passert 16:30.

Å finne igjen Arne-Josef

I Kunst- og håndverkstimene på ungdomsskolen skulle vi leke med trykk. Vi skulle tegne opp et mønster på et kvadratisk stykke linoleum, skjære ut motivet og lage trykk med det på hvitt papir. Jeg lagde "Den glade jøden Arne-Josef". Det var ikke et fnugg av antisemittisme bak ideen, snarere at vi lærte om jødedommen og at jeg var, og er, lettere fascinert av kalotter. Ironisk nok ser man ikke at Arne-Josef har kalott. Det ser ut som om han har pasjehår. Men tanken var liksom god, da. Kalotter er forresten fascinerende i mine øyne av to grunner: 1) ethvert hodeplagg som må festes med hårspenner er upraktisk. Upraktiske plagg er underholdende. 2) selve ordet. Kalott. Kasjott. Sanskulott. Kaskelott. Det er et veldig fint ord. Men altså: det beste trykket av Arne-Josef har hengt på en av klesskapets dører i årrekker, men av og til dukker den originale linoleumsplata opp, og jeg blir glad.

Å gjøre en god deal

Jeg inngikk en rusfri diiil da jeg var yngre. Det føltes meningsløst - jeg gjorde noe som falt meg helt naturlig (avsto fra rusmidler), og fikk ingenting for det. Ikke ga jeg noe bevis for min avholdenhet heller. Det var ingen god deal. Ordentlig gode dealer, derimot, gjør meg lettere euforisk. Å få et godt tilbud på et populærvitenskapelig magasin, eller å finne en bok til 1/3 av ordinærpris, det gjør meg glad.

 

Latterkveling i det offentlige rom

Jeg elsker å høre på "Herreavdelingen" og "Misjonen" på podcast (ettersom den mystiske radioen på badet nesten alltid sender andakt når jeg skrur den på), og ettersom den slags krever at jeg faktisk følger med, kan jeg bare høre på favorittprogrammene mine når jeg er på vei til jobb, ute på tur eller på banen mot Blindern. Problemet er bare at jeg som regel begynner å smile, fnise eller le opptil flere ganger i løpet av disse programmene, og det er jo fremdeles slik at man kan få en del rare blikk og bli stemplet som gal, ustabil eller lettere terroristisk anlagt dersom man kommer med eksplosive emosjonelle utbrudd tilsynelatende uprovosert, så jeg prøver så godt jeg kan å kvele disse gledesutbruddene i fødselen. Dette gjør jo selve lyttingen ekstra spennende, ettersom jeg må følge med på min egen reaksjon på skolebrødspisende og ubelårede pratemenn samtidig med at jeg følger med. Slikt blir det mye glede og entusiasme av!

 

At Aspik våkner

Den kraslende lyden av små poter tasser mot badeskålen for å ta kveldsstellet. Bare så synd at han vanligvis våkner så sent at vi ikke rekker å se hverandre!


QI

Å skru på TV-en og PVR-en, gå til kanal 30 (BBC Entertainment) og se at en ny episode av QI begynner om fem minutter
 

Å føre meningsløse samtaler med CleverBot

Trykk på bildet for å lese et utdrag av vår siste samtale
CleverBot snakker med deg om allverdens ting. Den genererer svar på det du forteller den ut fra en slags database over utsagn, og stiller spørsmål. Derfor kan den ende opp med å påstå at den er en lilla frosk, eller at den har en baby som samtidig er en sko den er forelsket i.  Den er også en kapabel frekkas som ikke går av veien for å fornærme sin menneskelige samtalepartner eller slenge ut beskyldninger om løgn. Så meningsløse aktiviteter er veldig givende!

Forstå noe som er sagt eller skrevet på et språk jeg ikke behersker

Som å se en nederlands, tysk, fransk, spansk eller polsk setning, å forstå deler av den eller hele setningen. Eller å klare å uttale et ord skrevet på gresk.

Le meg halvt ihjel

Enten takket være en kollega, en spesielt interessant autokorrekturfeil fra DYAC, en nydelig og absurd video fra Rhett & Link på youtube, et nytt blogginnlegg fra tegnehanne eller en finurlig tegneseriestripe fra Scandinavia and the World eller xkcd.

Synge

Jeg elsker å synge. Jeg har aldri lært å gjøre det ordentlig, og jeg vet ikke om det høres falskt ut for andre. Jeg elsker bare å gjøre det. Jeg synger når jeg er trist, når jeg er glad, når jeg er likegyldig og når jeg er fly forbannet.

Sommerfugler og markblomster

Jeg blir alltid glad av sommerfugler. Særlig blåvinge og dagpåfugløye. Jeg har bare sett én svanestjert, og har aldri sett en sørgekåpe. Det er litt synd, men det er jo greit å ha noe å se frem til?
Og det beste med vår og sommer er alle blomstene. Ifjor tror jeg ikke jeg plukket noe særlig med blomster, og da var det noe som manglet. Så fort hestehoven kommer, hiver jeg meg ned nærmeste skråning for å sikre meg noen gule bustehoder, og når det blir ordentlig sommer, kan jeg sitte lenge og stirre på natt og dag, blåklokker, tveskjeggveronika (kattøye) og liljekonvall, og undre meg over naturens skjønnhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar