tirsdag 20. desember 2011

Høyt i toppen den blanke stjerne

Slik ser den nye toppstjernen min ut! (foto: Engel01)
Jeg har en stor svakhet for juletrepynt. Jeg blir blank i øynene og begynner nesten å sikle når jeg ser en fin juletrekule. Så må jeg selvfølgelig kjøpe den - det er ingen vei utenom. Jeg har hatt eget juletre på "pikerommet" siden jeg gikk i grunnskolen, og med årene har mengden juletrekuler økt, og de mindre fantastiske tingene er blitt påprakket det store treet i stuen, eller har funnet veien til søpla (sistnevnte har vært reservert grufullheter som har vært dekket i glitter som bestemte seg for å falle av), men resultatet er uansett at jeg har mer enn nok å henge på treet, og jeg har et alvorlig problem med å finne plass til alt sammen når julen er over.
Det har imidlertid vært én ting som har plaget meg ved treet mitt: toppstjernen. De første årene brukte jeg en veldig enkel variant i hvit plast med fem armer, og etterhvert fikk jeg tak i en som var litt mer avansert, men den var uansett ikke i nærheten av å være så fin som den på det store treet.
Juletreet mitt for tre år siden. Merk stjernen!
I flere år har jeg vært på leting etter en som er tilsvarende, eller enda finere, enn den moren min kjøpte for flere tiår siden, men de er ikke i produksjon mer, og er visst heller ikke så lette å få tak i som brukt. Heldigivis fant jeg en lik mammas på en auksjon på QXL. Lykken var stor, og da jeg til slutt vant en intens budrunde, var gleden stor!

Det hadde selvfølgelig vært ekstra moro om jeg kunne brukt den i år, men frykten for at Adina skal klatre i juletreet har ført til at mitt lille tre får et friår (lettere å rive ned, mer knusbar pynt innen rekkevidde...), mens det store skal monteres og pyntes over flere dager, slik at kattefrøkna er vant med sitt nye familiemedlem før det dekkes av ledninger og knusbare trusler. Det blir med andre ord en litt anderledes julepyntingstid (Mamma pleier å dekke vinduskarmen med nissemus, men de må nok også stå over julefeiringen, for ikke å snakke om julestjernene som nektes rom i herberget fordi de er giftige), men sånn er det jo å ha barn i huset!

Det fineste jeg har på treet er to kongler i glass med
en slags glitrende sølvmaling på innsiden. Veldig
morsom effekt, og et litt gammeldags preg.
Med den nye toppstjernenpå plass er det bare ett juleønske jeg har for treet mitt, men det ser ikke ut til å bli oppfylt i år: fine glassistapper! Amazon.com selger mange fine varianter, men de vil ikke sende dem til meg, og jeg er ikke desperat nok til å koste på meg en videresendingsavtale med JetCarrier. Dere kan tro jeg gleder meg til å flytte hjemmefra og få et stooort tre å pynte! :-D

3 kommentarer:

  1. Hva er det du vil ha hjem i hus??? jeg er jo framogtilbake vet du....

    SvarSlett
  2. ah - og epost er jo da å får.-e - trekke...

    SvarSlett
  3. Sender deg en e-post med noen eksempler :-)

    SvarSlett