tirsdag 6. desember 2011

It's beginning to look a lot like Christmas...

Nå har jeg endelig fått "juleferie" fra studiene mine. Deilig! Jeg vet at ferien så altfor snart vil være forbi for denne gang, men enn så lenge kan jeg late som om den vil vare evig, slik at jeg kan bruke tid på de minst konstruktive ting jeg kan tenke meg, uten å føle at jeg disponerer fritiden min uklokt.
For det er noe med disse tingene man gjerne skulle ha gjort i feriene - de bygger seg gjerne opp i så stort antall og omfang at du, når ferien er over, bare er halvveis ferdig med disse fornuftige prosjektene, og ikke engang har begynt å slappe av.
Jeg er faktisk ordentlig bekymret for å ende opp slik i år, så jeg har, siden jeg fikk ferie, gjort så få fornuftige ting som mulig.
Noe har jeg selvfølgelig fått gjort. Jeg har pakket inn alle julegavene til slekt og venner, planlagt årets lille Norgespakke til den veldig fjerne slekten på New Zealand (nissesjokolade, makrell i tomat, norske flagg til juletreet), laget en julespilleliste i iTunes (det blir ikke jul uten "Wenches jul" (Wenche Myhre), "Lys" (Jahn Teigen) og "And Winter Came" (Enya)!) og ryddet vekk et par imponerende stabler med bøker som var mer eller mindre relevante for semesteroppgaven. Dette betyr at jeg både har håndfast bevis på at rommet mitt har ganske mye gulv, og at jeg har et sted å sette tekoppen, utenom i senga. Veldig kjekt!

Nå kom jo snøen igår, og det for fullt, og Adina fikk smake på herligheten i form av en god kladd jeg tok med inn. Hun syntes visst det var snadder, og brukte resten av kvelden på å prøve å fange snøfnuggene på ruta. Søte katten!

Jeg har forøvrig lagt en god slagplan for morgendagen: jeg skal begynne på Adinas kosepose! Det blir en slags forenklet variant av disse bæremeisene folk har avkommet sitt i, men min skal være tilpasset Adina og kosestunder foran PC-en hvor jeg gjerne skulle vært i stand til å gjøre noe fornuftig og samtidig la henne sove i armkroken - bilder kommer etterhvert!
Idag kom dessuten en pakke fra England med et nydelig snøkrystall-anheng fra Arts & Crafts inni (noe absurd å kjøpe norske smykker fra England), og det kan dere se her. Kan forøvrig varmt anbefale Artyfax, hvor jeg kjøpte anhenget - de selger bl.a. utgåtte smykker fra Pilgrim og Arts & Crafts (produktene er nye, har alle merkelapper og er trygt emballert), så det er mulig å komplettere smykkesett eller oppdage noen nye, og prisene er ikke så ille heller (i tillegg til at det er fri frakt).


Men nå skal jeg trekke meg tilbake og lese litt i "Kongens hjerte", hvis anmeldelse snart blir å lese på Leselyst som en del av Arks Lesevenn-ordning :-)

Takk for seg!

3 kommentarer:

  1. Heldige deg, og det smykket ditt var fint :) Jeg vil også ha jul! Men skakke klage. I morgen er siste ordentlige skoledag :D :D :D Men læreren har plutselig bestemt at hun ikke vil være lærer mer, så i siste timen i dag og i første timen i morgen er det lissom jeg og en annen nordmann som underviser, og det er mildt sagt litt jææævlig. Faktisk gikk det på sett og vis i dag... Surprised... Forklare det kinesiske ordet for kristendomsretning på kinesisk... ahh... husker ikke hva vi kaller det på norsk engang... Anyways, i morgen er det jul, så da har jeg en uke til å henge med de kinesiske norskstudentene jeg har møtt, for å forbedre samtaleferdighetene mine og norsken deres, besøke Maos mausoleum, dra på naturhistorisk museum, handle julegaver, handle nye klær, gå til frisøren, finne ut om jeg kan ta med en ekstra koffert hjem (hvis ikke finne ut hvordan jeg kan få eiendelene mine med meg tilbake), utvide forsikringen min, avskjedsfeste osv.... Skjønner hva du mener!

    SvarSlett
  2. Ehm... sekt? :-P Alltid veldig greit å skulle forklare ord man ikke husker på et annet språk ... Eller ikke! Kunne de ikke bare omdøpt mausoleumet hans til "Maosuleum"? Hø, hø... Julegaver kan du alltids bestille på nettet når du kommer hjem - hva med litt arsenikk? http://freakingcat.com/products/arsenic
    Hvor mange kofferter har du til eiendelene dine?

    Jeg har forøvrig klart å bruke hele dagen på å ikke sy. Men jeg har lest ut "Kongens hjerte", da!

    SvarSlett