tirsdag 22. januar 2008

Systemansvarlig;)

Jeg liker å se på meg selv som systemansvarlig. Det er fordi jeg har ansvaret for systematisering og orden på rommet mitt. Jeg vil nok alltid stå fast på at det ikke er jeg som er rotete, men rommet mitt som er for lite for alle bøkene. Noe sier meg at jeg snart må bite i meg de ordene, ettersom rommet mitt begynner å bli ganske ryddig... Ikke for det, jeg kommer snart til å rote det skikkelig til igjen, men faktum er at jeg, trass i en bokbeholdning som nærmer seg 700, faktisk har klart å redusere antallet uoversiktlige stabler til 1 ½. I tillegg kan jeg SE overflatene gjennom rotet som dekker databordet, kommodetoppen, nattbordet og TV-bordet. Det er faktisk ganske imponerende til å være meg!

Etter jul begynte jeg det hele med å si farvel til det gamle stereoanlegget mitt, og investerte istedenfor i et som kunne veggmonteres, slik at jeg fikk frigjort litt hylleplass. Deretter flyttet jeg om på sokker og nattøy i kommoden, og frigjorde en skuff til hobbysaker og en til elektronikk, før jeg hang opp to vårgrønne hyllesaker til DVD-er og dataspill (en tredje for CD-er er på vei opp!).

Det er rett og slett deilig å ha litt bedre plass!
Dette er selvfølgelig ikke særlig interessant for andre enn meg, men ettersom det ikke er noen som leser dette, driter jeg ganske langt i bloggens relevans for utenforstående:-P

Tidligere vedlikeholdt jeg en bokliste, ordnet alfabetisk etter forfatter, og førte på nye bøker fortløpende. Men på et eller annet tidspunkt datt jeg av, og visste ikke helt hva som var registrert, og hva som ikke var det.
Det var da jeg kom over BookCollector, et program fra Collectorz.com, som kostet meg sånn ca 150 kr. Med det bruker jeg bøkenes ISBN til å slå opp hver enkelt tittel i en rekke databaser, bl.a. Nasjonalbiblioteket og Amazon.com, og programmet laster ned tilgjengelig data og forsidebilde automatisk. I tillegg kan jeg legge til og redigere informasjon! Dette er et fantastisk verktøy!
Det eneste som er litt dumt, er at capris.no synes bedre på bøker og informasjon enn nasjonalbiblioteket, slik at jeg må gjøre parallelle søk for f.eks. å få frem riktig cover for en del bøker, men hvem bryr seg?

Bare synd at jeg begynte så sent med denne katalogiseringen; å taste inn ISBN-nummeret for en bok før jeg setter den i bokhylla, er ikke noe pes, men å klatre opp og ned en stige for å hente ned de øverste? Jeg gleder meg ikke, for å si det sånn:-P
Enn så lenge har jeg lagt inn ca 120 bøker, så jeg har en del igjen. En stor del! Men når jeg er ferdig, vil jeg ha en veldig detaljert bokliste! Mwohahaha!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar