mandag 4. juli 2016

Ordspillavhengighet

Jeg tror alle som er så eh... heldige å omgås meg jevnlig, har blitt utsatt for ordspill. Eller opplevd at et mer eller mindre planlagt ordspill fra deres side har blitt møtt med fnising eller hysterisk latter fra meg. Kall det god humor eller kall det dårlig humor, jeg synes uansett det er bedre å ha humor enn ikke å ha det, og det er utrolig mye rart man kan gjøre med ord.

Så da jeg ble introdusert for ordspill av typen "sett sammen to ord som hver er sammensatt av to der det siste ordet i det første ordet og det første ordet i det andre ordet er det samme" (sykkelstyre + styremøte= sykkelstyremøte), ble jeg ekstatisk og satt en hel kveld og kreerte begreper som "morkakespade" og "soveromfolk" mens jeg lo for meg selv.

Noen ordspill er allerede mer eller mindre bevisst illustrert fra før. Som "kredittkorttenkt". Det har til og med sitt eget TV-program:
(FOTO: TV3)
Eller "toalettpapirpenger", som kan kjøpes fra amazon:
(FOTO: amazon.com)
Men andre åpnet for nye muligheter, og jeg vil derfor gjerne presentere resultatet av en omgang i Paint:

Brødskiveutglidning

Prekestolleken

Bedehusdyr (agnus dei)
Vi snakker uuttømmelig kilde til morskap for mitt vedkommende. To be continued...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar