fredag 22. april 2016

Merkelapper

Plassen min på jobben er dekket av post-its. Artikkelnumre, dimensjoner på produkter, kundenumre, rare svenske ord som Linnéa har gitt meg, huskelister over ting jeg må finne ut av eller spørre folk om og diverse tegninger sørger for at det jevnt over er en viss grad av kaos der.
Kaoset som hersker på plassen min ser ut til å overraske enkelte - på et eller annet mystisk vis har jeg nemlig blitt tildelt merkelappene "ryddig" og "morgenmenneske", uten at jeg kan begripe hvordan det har skjedd. Joda, jeg har orden i tingene mine (det er tross alt en grunn til at jeg har alle lappene), og jeg står opp halv seks hver morgen og begynner vanligvis å synge på et eller annet innen 15 minutter, men om jeg ikke setter på alarmen, er det gjerne lite som hindrer meg i å sove i 12 timer i strekk.

Men det finnes mange andre typer merkelapper, deriblant de emnene jeg har valgt å merke de litt over 200 blogginnleggene jeg har publisert i løpet av ni år med. Og det slo meg nylig at jeg kanskje burde gjøre med dem som jeg med gjevne mellomrom gjør med lappene som ligger på pulten min: rydde opp litt, fjerne de som egentlig ikke har så mye for seg og eventuelt lage noen nye og bedre. Trenger jeg f.eks. både Sverige, svensk og svensker?

Har "Rommet mitt" lenger noen mening? I min fars hus er det riktignok flere rom enn i min leilighet, og jeg har i grunnen ingen rom jeg omtaler som "rommet mitt" mer, men jeg har definitivt mange rom (om man ser bort fra definisjonene som gjelder ved boligsalg og teller rom som avdelte områder med terskel mellom, har jeg seks rom, der alle er mine, men ingen er rommet mitt. Ved nærmere ettertanke skal jeg la det få stå - soverommet mitt var tross alt tema for hele 18 innlegg, og det var et fascinerende innholdsrikt rom.

Og nå har jeg komprimert det. Det føles egentlig litt rart, spesielt å slå sammen Oscar, Adina og hamster, men orden er viktig, og nå slipper jeg å vurdere å gi Evita sin egen knagg. Ikke for det, kjenner jeg henne rett, ville hun uansett insistert på å bruke Adinas knagg.

Og vi må vel kunne enes om at det er litt mer orden i liste 2 enn liste 1?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar