lørdag 21. januar 2012

Andre soveromskrig: samliv & seier!

Rommet mitt og jeg har et lite problem. Muligens kan det kalles en slags romantisk villedelse eller naiv optimisme. Vi kan kalle det hva vi vil, poenget er uansett at vi lever godt sammen i hverdagene, men at vi innimellom blir uvenner fordi den andre ikke er alt vi hadde håpet, forventet og trodd.
Rommet mitt, som altså er det rommet jeg disponerer (og har disponert siden jeg var 6 år gammel) i min mors leilighet, er relativt romslig. Det er kanskje ikke så stor takhøyde, men arealet gjør det til leilighetens nest største rom. Om alt går etter planen, kommer rommet mitt og jeg til å gå hvert til vårt om litt over ett år, når jeg håper å være i jobb og dermed kvalifisert til å ta opp et boliglån, men enn så lenge gjør vi vårt beste for å ikke vokse ifra hverandre, rommet mitt og jeg. Jeg forsøker å tolerere at rommet mitt insisterer på å ha en kuldesone under vinduet (hvor jeg har sofaen min), og at det ikke stenger ute støyen fra naboens to sønner som tydeligvis ikke har forstått konseptet "innestemme", og som, ut fra lydene å bedømme, fordeler tiden de tilbringer i våken tilstand mellom skriking og forsøk å myrde hverandre. Støyen fra de to lømlene er blitt et slags uønsket og ufordragelig stebarn for meg, og det sliter selvfølgelig på forholdet mellom rommet mitt og meg. Det blir rett og slett for mye innimellom!
Men jeg skulle med glede tatt imot både trekk og skriking dersom rommet kunne møtt mitt evig stigende behov for mer plass. I august/september 2010 hang jeg opp hyller over sengen min for å stagge den evige flommen av bøker (se innlegg om første soveromskrig), men dette var heller ikke nok i lengden, og jeg begynte å se på rommet mitt med stigende frustrasjon og misnøye - hvorfor kunne ikke rommet mitt holde tritt med meg? Var det jeg som hadde for store forhåpninger? Var dette slutten?

*gliiis*
Men heldigvis, da jeg trodde alt håp var ute, fikk jeg en idé: jeg kunne kjøpe en ny reol!
Nå er selvfølgelig det lettere sagt enn gjort - det er ikke flere vegger å plassere noe inntil! Men løsningen fant jeg heldigvis hos IKEA, med litt hjelp fra Clas Ohlson: en EXPEDIT-reol med åtte hyller som jeg monterte hjul under (hjul, skruer og min høyt elskede Ryobi-drill fra Clas)! Dermed fikk jeg masse lagringsplass ved fotenden av sengen, og har samtidig muligheten til å flytte på den ved behov, og er heller ikke avhengig av en vegg! Reolen er 40cm dyp, så det er mulig å sette inn bøker fra både forside og bakside, og dermed doble lagringsplassen. Ettersom jeg har en del andre ting som godt kunne blitt lagt bort, har jeg brukt tre av hyllene på dette, og satt inn en skuffemodul, en skapmodul og en knallrød boks i hvert sitt rom. I tillegg har jeg festet fire flate LED-lamper i taket på de fire øverste hyllene, slik at jeg ser hva slags bøker jeg har der! Er storfornøyd, og for første gang på det jeg kan huske, har jeg plass til flere bøker enn jeg har!

Kanskje er det håp for rommet og meg likevel?


2 kommentarer:

  1. Hadde du planer om andre soveromskrig da du titulerte den forrige første?

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutt! Visste ikke hva neste krig ville gjelde, men var overbevist om at det ville komme flere :-)

      Slett