onsdag 7. september 2011

Ukens CO-dings #11: Halogenpæresugekopp

Clas Ohlson - MONT.VERKTØY F/ HALOGENPÆRER
Bilde fra Clas Ohlson.no.
Art. nr. 36-4550
Nå er det forferdelig lenge siden sist jeg skrev om en av Clas Ohlsons dingser, men frykt ikke: jeg er tilbake!
Ukens dings er genial, genial, genial, og kommer i fargen lyseblått. Clas Ohlson-lyseblått, faktisk!

Hvordan ser den ut?
Vidunderet er en liten sugekopp med en hendig liten fot. Når foten foldes ned, suger sugekoppen, og vakuum dannes. Enkel og greit.

Hva gjør den?
Vel, den suger. Men på en god måte!

Le petit sugekopp du lampeemballasje
Trenger man den?
Definitivt! Ihverfall hvis man har en eller flere lamper i huset som bruker koniske halogenpærer, og det gjelder de fleste husstander. Tingen er den at halogenpærene ikke er så veldig glade i å bli tatt på, så når du setter inn en ny pære med bare hendene, vil den ta igjen med deg gjennom å gå føyka før tiden. Dette har noe med fett og varmeutvikling å gjøre, og det er derfor de fleste lamper har en liten sugekopp liggende i esken fra produsenten. Med sugekopp blir alt enklere, både fordi man slipper den fysiske kontakten og fordi det blir litt enklere å komme til, noe som er særs kjærkomment dersom man bruker pærer med GU10-sokkel (den hvor kontaktene ser ut som spikerhoder, og må stikkes inn kontakten og deretter vris rundt til de låser seg). Disse små sugekoppene er av enkleste sort, og forsvinner alltid innen kort tid. Det er mulig at de har bedre ting fore. Eller at de ikke liker deg. Eller at de har noe uoppgjort med en gammel nabo. Uansett, neste gang du skal skifte en halogenpære i huset, er den borte vekk (muligens som en sviske), og snart står du der og fikler med fingrene igjen.

Men godtfolk, denne tiden er nu forbi! Clas Ohlson leder dere inn i en ny tidsalder! En tidsalder hvor den primitive sugekoppen kan kastes etter første gangs bruk! Legg igjen 19kr hos din lokale Clas Ohlson og få med deg et eksemplar av denne geniale lille tingen hjem. Du gjør det tross alt ikke bare for deg selv, du gjør det også for miljøet - halogenpærer forurenser (hvilket er grunnen til at de, i likhet med annet elektronisk avfall, skal leveres inn på miljøstasjoner eller hos din lokale elektronikkforhandler, f.eks. Clas Ohlson, og ved å maksimere levetiden på pærene dine, minsker du også i det lange løp forbruket av dem, og dermed forurensningen du selv skaper.
En vakker tanke, ikke sant? Til 19kr.

Og forresten: Sist uke kom Clas Ohlson med ny katalog, hvorfra denne nyheten er hentet. Anbefaler alle å ta seg en tur innom sin nærmeste Clas og kikke på noen av de 913 andre nyhetene. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar