torsdag 15. september 2011

Løvenes konge på plass!

Idag fikk jeg en lenge etterlengtet pakke i posten: Løvenes konge på Blu-ray! Jeg har ikke sett den siden jeg hadde TV med integrert VHS-spiller, ettersom jeg ikke hadde DVD-spiller da den ble gitt ut på DVD :-(
Dette har selvfølgelig å gjøre med Disneys begredelige "Kun tilgjengelig i en begrenset periode"-praksis ("moratorium", kalles det visst på engelsk), som går ut på at alle deres klassikere trekkes fra markedet etter en gitt tid, for så å relanseres flere år senere. Slik skaper de en illusjon av at filmene er nye hver gang de relanseres, og samtidig går aldri prisene særlig ned - hver enkelt film er ny i hele den tiden den er for salg.
Smart? Selvfølgelig! Forbrukervennlig? Næh...

Så nå er det bare å vente på at Lady og Landstrykeren gjenutgis, noe som visstnok skal skje om et halvt års tid! Da er min samling av klassikere komplett, selv om den langt ifra er fullsatt. Jeg er ganske enkelt revnende likegyldig til Snøhvit og Askepott som rett og slett er for klissete og gammeldagse etter min smak. Pinocchio har heller aldri fenget. Men om de gir ut Løvenes konge 2 om ikke så lenge, blir jeg en veldig fornøyd Disney-nerd! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar