fredag 15. juli 2011

Katteplaner

Om rundt to uker reiser vi til Sandefjord for å hente en firbent, grå frøken ved navn Argentum's Little Ball of Fur (jepp, referanse til sangen "Soft Kitty" fra The Big Bang Theory)! Til hverdags blir hun hetende Adina, og vi håper at hun og Aspik blir fine venner, eller i det minste at hun lar ham være ifred...! Det skal la seg gjøre, så vi satser på at familieforøkelsen ikke skaper for store problemer. Adina er forøvrig en Russian Blue, hvilket vil si at hun i voksen alder vil være en slank og spenstig katt med sølvblå, plysjaktig pels og smaragdgrønne øyne. :-) Hun er en av to jenter i et kull på fire, og har svensk far og norsk mor, og er helt skjønn!
Bilde tilsendt fra oppdretter

Mamma hadde tenkt mye på katter og mulighetene for kattehold mens jeg var i Praha sammen med Therese, og tok meg virkelig på sengen med sitt forslag om å undersøke mulighetene for at vi kunne ha katt! Mamma har nemlig alltid vært allergisk, så katt har aldri vært noe alternativ, men vi begynte å se på raser som kan være mindre allergifremkallende enn andre (deriblant sibirkatt og russian blue) mens vi ventet på at hun skulle få svar på allergitesten sin. Samtidig kontaktet vi Bodil Schmidt i Sandefjord, som hadde et kull på fire nøster som er leveringsklare ved neste månedskifte, og innen vi dro på besøk for å hilse på kattungene, hadde vi fått svar på allergitesten: hun var ikke allergisk mer! Etter å ha snakket med Bodil og lekt med kattungene, var vi heller ikke i tvil: det skulle bli en russian blue på oss!

Adina (gult halsbånd) leker med den ene broren sin
Så, siden søndag har det gått i ett her hjemme. Jeg har tilbrakt 34 timer på jobben, så vi har ikke hatt allverdens med tid, men likevel har vi rukket å kvitte oss med entrémøblementet, bestille gigantisk klorestativ (som erstatter entrémøblementet), do og leker, samt en hel haug med kattebøker, deriblant to relativt gamle som handler om rasen. Idag dro vi til Buster zoo på Haugenstua og kjøpte halsbånd, bur og iglo, før vi dro til Alna og kjøpte noen pakker våtfôr de hadde på tilbud på Tam. Deretter ble det en tur innom Maxbo for å kjøpe trevirke, hønsenetting og maling. Jeg skal nemlig snekre en treramme vi kan feste foran vinduene på balkongen slik at Adina ikke skal kunne falle ut gjennom dem når vi lufter, men samtidig unngå at ordningen er skjemmende fra utsiden. Jeg fikk tak i det jeg trengte, men det var unektelig litt frustrerende å lese "alt listverk i ubehandlet furu (eller hva det nå var) -30%" og "eksteriørmaling -40%" og tenke "hurra!", før betjeningen opplyser om at det tilsynelatende generelle tilbudet ikke omfatter det jeg skal ha, og at det ville blitt dyrere å velge de nedsatte varene... Stakkars lommeboken min!


Men uansett, vi har to uker på oss til å gjøre heimen katteklar, og jeg føler på meg at det vil bli travelt og veldig spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar