onsdag 5. januar 2011

Masterstudiet neste!

Idag mottok jeg en telefonsamtale som endelig la sjøen blikkstille rundt meg. Da jeg ikke kom inn på mastergradsprogrammet før jul, visste jeg ikke hva som lå forut; jeg var nummer 2 på ventelisten, så sjansen for at jeg likevel ville bli tilbudt plass, var stor. Samtidig var det ingen garanti for at det ville gå slik, så jeg måtte gardere meg ved å søke fag på bachelorprogrammet som egentlig ikke hadde noen funksjon, ettersom studieplanen var full og bachelorgraden komplett. Løsningen da var å søke meg til fag jeg tidligere hadde unngått å ta i håp om at jeg kunne få tilstrekkelig gode karakterer i dem til å bytte dem ut med de allerede avlagte fagene og dermed være bedre rustet for neste semesters inntaksrunde. Heldigvis slapp jeg dette. Jeg kom inn, kunne puste lettet ut, og istedenfor sette igang med det organisatoriske rotet som kalles semesterstart for Renate. Nå skal nemlig kalenderen oppdateres og fullgtegnes for resten av semesteret. Avgifter skal betales, pensum bestilles, fag velges og arbeidsplaner endres. Studielån må søkes (dette kunne jeg jo ikke gjøre før jeg visste om jeg kom inn eller ikke, og om jeg søkte i kraft av å være bachelorstudent og så kom inn på master, ville jeg sikkert blitt henrettet for å oppgi feilaktig informasjon til et statlig organ. Minst!).

Dessuten fikk jeg de seks første Harry Potter-filmene i posten idag. I Blu-Ray, med norsk tekst og greier. Og her kommer det morsomme: jeg betalte 196kr for å få samleboksen sendt fra Storbritannia. Fri frakt fra Amazon. Identisk vare fra norsk nettbutikk? 459,- hos CDon og 399,- hos Platekompaniet.no. Og det er uten frakt, som vel beløper seg på hhv. 29,- og 30,-. Jeg sier ikke at norske aktører tar seg godt betalt, jeg sier bare at det er forbasket deilig å handle i britiske nettbutikker.

Nå er jeg dessuten blitt ferdig med broderiet mitt. Føler meg nesten huslig!
Men tilbake til studiene: jeg har faktisk en bachelorgrad. Jeg er, per definisjon, akademiker. En tidligere klassestyrer fortalte meg at det ikke var noe poeng i at jeg higet etter de høythengende karakterene - jeg kom tross alt fra en ikke-akademisk familie, og hadde åpenbart hverken anlegg eller muligheter for å gjøre det bra eller ta en utdannelse. Ta den, du, dumme damen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar