søndag 2. januar 2011

Godt nytt år!

Eller er det "nyttår"? Jeg føler at jeg ønsker folk et godt, nytt år, for nyttår, det er vel akkurat nå? Nyttårsfeiring er jo ikke feiringen av hele 2011, men av det nye årets komme? Så om jeg ønsker dere alle et godt nyttår, sier det vel ikke så mye om hva slags intensjoner jeg har for dere i april?
Ikke vet jeg, men det jeg vet helt sikkert, er at jeg la ut 76 innlegg på bloggen i 2010. For alle som kan telle, betyr det at jeg skrev nesten halvannet innlegg per uke, og det er vel ikke så verst?
Fordelen med såpass mange innlegg er at jeg nå kan se tilbake på året som er gått og minnes små og store begivenheter, og dem vil jeg ramse opp for dere i dette innlegget.:-)

Januar og februar var helt stille, men i mars smeltet snøen og bloggingen tiltok. Månedens siste dager bød på svensk, musikk, rådyrmøkk og vårblomster, og digresjonsbloggen fikk et .com etter seg. Mitt første litt småsinte innlegg om røyking så dagens lys på mars' siste dag, og i april begynte jeg å blogge om Clas Ohlson-dingser.

I april mimret jeg over barne-TV og min gamle mp3-spiller, og i mai døde TV-en min to ganger, og gjenoppsto, tilsynelatende for godt. Derfor er TV-en min enda kulere enn Jesus. Heldigvis fikk jeg også tid til å tenke på dype ting den måneden, som språk og tid. Også fikk jeg drevet litt slektsforskning og skrevet to tekster hvor leserne bestemte genre, tema og stikkord (bli tilhenger på facebook og ta en titt i forumet for å finne ut hvordan du kan bidra med sprø kombinasjoner!). Juni bød på mild, kjærlig svenskemobbing, sommerferie i Parga i Hellas og ferskendyret, og man skulle nesten tro at jeg var bortreist hele juli, for den måneden skrev jeg bare to innlegg (som til gjengjeld var ganske lange), men sannheten var vel strengt tatt at jeg jobbet alt jeg orket, og ikke hadde så mye fritid til blogging! ;-)

August åpnet med et religionskritisk sleivspark som ikke fikk noen til å snikmyrde meg, noe jeg setter stor pris på, og fortsatte med litt veiledning i hvordan man kan unngå å blakke seg på å kjøpe pensumbøker, og september ble innledet med at jeg hang opp nye hyller over sengen min etter nøye planlegging. Deretter brukte jeg en del tid på å skalle i de samme bokhyllene, før jeg tok en tur til Arendal og blogget om digitalisering av analoge minner på bussen.

Oktober ble innledningen på en litt mindre hyggelig tid for meg, og begynte med at jeg i to omganger fikk operert ut visdomstennene mine som vokste bakover. Jeg rakk også å skrive om sement og vaskebøtter med Helvete inni før hunden min, Oscar, ble syk. Den siste halvdelen av måneden var dominert av uvisshet, sorg og redsel, før det hele var over 5. november. Utover måneden delte jeg mine frustrasjoner over Einar Gelius med dere, og blogget om identitetskrisen man fort opplever som blogger, ettersom det ikke er noe godt ord for bloggere som hverken er rosabloggere eller nisjebloggere.
Desember ble åpnet med en hyllest til vinderkulde, etterfulgt av litt genuint sinne rettet mot folk som plager dyr, og en liten forklaring av min oppfatning av hva julen egentlig dreier seg om. I romjulen fikk jeg bare tid til å gjøre litt narr av merkelige julesangtekster, men jeg lover å komme sterkt tilbake etter jul!

Vi kan jo også se litt på statistikken, for 2010 har vært et tallenes år for bloggen min!

28. april 2010 fikk digresjonsbloggen en egen facebookside, som per idag har 54 tilhengere, noe jeg absolutt ikke skal klage over, ettersom dette er en ganske personlig blogg, men det betyr selvfølgelig ikke at jeg ikke vil ha flere tilhengere! :-P Jeg har også, sånn helt på tampen, registrert bloggen på bloglovin, så dette er også en arena dere kan følge meg på.

Google Analytics kan fortelle at det bare i desember var 270 mennesker innom nettsiden, og at den totalt ble besøkt 314 ganger.
Ettersom bloggen antok sin nåværende form denne våren, har jeg ikke detaljer fra årets tre første måneder, men siden 29. mars har 810 personer vært innom, og totalt har dere besøkt nettsiden 1262 ganger. Dere er mest interesserte i å lese om rosabloggere, om dingser og om min person. De fleste av dere er kommet via facebook, men også google og andre bloggere har ført dere til meg, og tro det eller ei: av søkeordene som har ledet flest til bloggen min fra google, er rådyrmøkk det mest vanlige. Et raskt søk i google på nettopp dette viser at digresjonsbloggen er det fremste treffet på begrepet, takket være et av årets første innlegg.Med dette takker jeg, litt på etterskudd, for det gamle, og håper dere blir med gjennom 2011 også!

2 kommentarer:

  1. Jeg har også tenkt en del på godt nyttår vs. nytt år. Du har blogget mye! Søker man på "Eidsivatings eldre kristenrett" kommer bloggen min opp som nummer tre, av hele fire treff. Det er vel kanskje flere som er interessert i rådyrmøkk?

    SvarSlett
  2. Det er jo litt trist for den at det er så få som har skrevet om den! Ut fra det jeg leser hos deg, er den jo full av særdeles mye nyttig informasjon!

    Kanskje vi kan gjeninnføre den i Norge?
    Det dumme da er jo at du antageligvis ville endt opp lengre ned på trefflisten...

    SvarSlett