søndag 22. oktober 2017

Har slikt å gjøre, har slikt å føre

Jeg har et prosjekt på gang. Egentlig har jeg vel det mesteparten av tiden, men det jeg planlegger nå, omfatter 6 fot med polyestersateng, en symaskin jeg egentlig ikke kjenner noe videre godt og en ligning med litt for mange ukjente.

Prosjektet går ut på å sy en kjole, og i all hovedsak følge mønsteret jeg allerede har sydd flere kjoler etter, men gjøre noen små justeringer, og tidsfristen er årets julebord. Eventuelt å måtte krype til korset og kjøpe meg en kjole tilstrekkelig tidlig til å få tak i noe brukbart.
Når det kommer til kreative prosjekter, enten det er snakk om kaker, klær eller andre kreasjoner, er jeg litt usikker på om det er Parkinsons eller Hofstadters lov som er korrekt. Førstnevnte går ut på at arbeidet ekspanderer til å fylle den tiden som er til disposisjon, mens sistnevnte går ut på at arbeidet alltid tar lengre enn forventet, selv om du tar Hofstadters lov med i beregningen. Jeg har tilbragt ganske mange kvelder sittende foran PC-en mens jeg venter på at en kake skal bli kald nok til å settes inn i kjøleskapet, og det skjer ikke rent sjeldent at jeg står opp tidligere for å kunne steke scones eller boller jeg har laget kvelden før, for så å innse at jeg ikke har tid til å fullføre arbeidet, eller at jeg ikke kommer meg av gårde tidligere enn normalt, selv om jeg hadde planlagt å dra på jobb en halvtime tidligere. Min tolkning av Parkinsons lov (som vel strengt tatt var delvis humoristisk ment) er at man justerer hvor mye arbeid man legger i en oppgave etter mengden tid man har til rådighet - arbeidet blir utført, men kvaliteten er ikke nødvendigvis den samme som den ville vært om man hadde mer tid. Men jeg vil jo at resultatet skal bli bra - jeg har tenkt å late som om jeg kan sy, uten prøvedukke, uten hjelp og uten evne til å ta ordentlige mål. Resultatet kan bli interessant...

Og mens jeg er igang: jeg har brukket en negl, og dermed filt ned de øvrige ni. Det føles veldig merkelig, for så korte negler kan jeg ikke huske å ha hatt siden jeg var barn. Ganske irriterende når man har investert litt for mye penger i morsom ny neglelakk, og plutselig har fått redusert "lerretet" med 30 %. Fordelen er at jeg vil kunne lakkere neglene 30 % flere ganger per flaske, så kanskje kan jeg se på dette som et sparetiltak?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar