tirsdag 9. mai 2017

Att vara eller icke vara

Og hvordan er det mulig å stave så feil som dette?
Mulige alternativer er fødselsdato,
følelsesdato eller føll-EØS-dato
Det er mange små spørsmål her i verden. Igår lå jeg våken og funderte på hvordan høye mennesker får plass under en dyne - og med "høye", mener jeg folk som er litt høyere enn meg. Jeg synes nemlig at både seng og dyne er for kort, og jeg er tross alt bare 1,60 på strømpelesten. Heldigvis har jeg høye venner jeg kan spørre om sånt, så nå har jeg fått svar på det, og følt på gleden over å være såpass kort at jeg kan ha både skuldre og tær under dynen samtidig, selv om jeg egentlig synes dyna kunne vært minst 20 cm lengre. Jeg lurer også på om det er mulig å få erstattet det litt merkelige navnet "hestehale" med "bakbundet hår", men jeg tør ikke foreslå det fordi jeg mistenker at ingen vil ta forslaget seriøst. Og hvorfor er basilikumen min enten nær ved å drukne eller så tørr at den knitrer når jeg ser på den? Hva skjedde med den gylne middelvei?

For noen tid siden ble jeg spurt om jeg ville være vara i borettslagstyret, og idag ble det vedtatt på generalforsamlingen. Den bragte nye spørsmål. Hva er et stemmetegn? Hvorfor glir brillene ned når man skal velge mellom å sitte stille og gi stemmetegn? Hvorfor klør høyre øyenbryn som besatt, slik at det er omtrent umulig å ikke gjøre bevegelser som muligens kan tolkes som et forsøk på å gi stemmetegn? Og om det samles en gjeng generaler, er det da en generalforsamling? Hva da med en generalforsamling for generaler, er det en generalgeneralforsamling, mens en vanlig forsamling er en generell generalforsamling?

Uansett, i tilfellet "vara eller icke vara" er utfallet "vara".
Dette har sikkert vært gjort før, og jeg må bare understreke:
Det er ikke ment som en trussel.
Sånn er det når du heter "i saksen" til etternavn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar