lørdag 23. januar 2016

Opphengt i bildeoppheng

Oktober 2010 bød på mange interessante fotomotiver fordi det ble bråkaldt og grønne blader plutselig hadde fått seg blondekanter av rim. De dagene da naturen virkelig viste seg fra sin beste side, var jeg også mye ute - det var de siste ukene med Oscar, som da var i ferd med å utredes for det som viste seg å være en sjelden og ondartet kreftsvulst i underkjeven, og jeg hadde mange tanker i hodet mens jeg gikk mine turer i skogen med hunden min. På disse turene tok jeg også mange bilder, og til jul det året, ønsket moren min seg en collage av noen av disse, noe hun også fikk. Det ble et stort bilde med akrylplate i front som fikk hedersplassen i entreen. Ettersom bildet ikke hadde ramme, og baksiden var "fotopapiret" motivet var trykket på, ble det hengt opp ved hjelp av medfølgende, selvklebende beslag fra Japan Photo, og alt var såre vel. Inntil det ene beslaget takket for seg og hele herligheten deiset rett i gulvet et par-tre år senere. Etter det har moren min gjentatte ganger spurt om jeg kunne tenke meg å fikse nytt bildeoppheng, men når bildet er stort og tungt, og man ikke kan skru noe fast på baksiden (ettersom det vil synes på forsiden), og det er usikkert hvordan papiret (og dermed motivet) vil reagere på lim, har det vært en utfordring. Jeg konkluderte med at jeg måtte skaffe eller konstruere en slags bildehylle, og denne måtte være relativt diskret, samtidig som den måtte tåle en god del vekt. Det var heller ikke så lett. Men her om dag fikk jeg imidlertid en åpenbaring, og etter å ha avlagt Clas Ohlson i Torggata et besøk (det gjør jeg omtrent daglig, fordi ♥Clas Ohlson♥), kunne jeg sende henne en SMS om at jeg omsider hadde klekket ut en plan og var klar for å fikse bildeopphenget. Det hadde bare tatt meg to år... Uansett, jobben er nå gjort, og jeg er ganske så tilfreds med resultatet, og vil gjerne dele det med verden!


Slik ser opphenget ut før bildet er på plass
Løsningen består av to hyllekonsoller (hylleknekter, om du vil, 21-2095) og knotter (40-8594) som egentlig er ment for skuffer eller skapdører, der jeg har kappet skruene så korte at de kan skrus helt inn i knotten. Knottene skus inn i konsollene, og konsollene skrus inn i veggen, med det resultat at det dannes en "hylle" med støtte i front som forhindrer at bildet vipper. Om man skal være ekstra forsiktig, kan man sette opp en eller to konsoller med knott i overkant også - da vil ikke bildet kunne vippe forover, og man kan ev. skru inn en skrue i veggen bak bildet som står såpass langt ute at det holder bildet i posisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar