onsdag 30. september 2015

Oppskrift: Lette blåbærsnurrer

Jeg har jo begynt å bli litt huslig av meg, og en av konsekvensene av det, er at jeg lett engasjerer meg i baking og matlaging. Hvem skulle vel trodd det? Og konsekvensen blir at jeg nå ser meg nødt til å dele oppskrifter med dere.

Jeg håper dere kan tilgi meg etter å ha prøvd denne oppskriften på blåbærsnurrer som jeg har kreert - de ble ganske så gode, om jeg skal si det selv (og faktisk ikke så verst rent kalorimessig - kun 170 kcal per stykk)!

Selve gjærdeigen består av

 • 6 dl ekstra lett melk
 • 3/4 dl solsikkeolje (eller annen nøytral matolje)
 • 50 g søt gjær
 • 1 dl splenda (eller noe annet søtt som tilsvarer 1 dl sukker - 1 dl sukker går også fint!)
 • 5 dl hvetemel, fullkorn
 • 10-11 dl hvetemel, siktet
 • 1/2 ts seltin
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ts kardemomme
 • revet skall av 1 sitron

Den fylles med

 • 400 g frosne blåbær
 • 1 dl splenda
 • 2 ss (toppede)  potetmel
 • 350 g marsipan, revet
Fremgangsmåten er som for vanlig gjærdeig - varm melken (dog ikke over 35 grader), tilsett gjær. Ha revet sitronskall i olje og bland i melk- og gjærblandingen, ha i det tørre og vær forsiktig med melmengden for å unngå for fast deig. Jeg har fått veldig sansen for å heve deigen over natten - la den stå tildekket i bollen sin i kjøleskapet i minst 8 timer, ta den frem og la den tempereres i ca 90 min, gi den en god omgang elting, pakk i plast og la hvile i 30 min før du kjevler den ut i en leiv som er ca 30 cm bred.
Fordel revet marsipan utover hele leiven og hell frosne blåbær over. Bland potetmelet i splendaen, og sikt dette over bærene før leiven rulles stramt sammen og skjæres i 2 cm tykke skiver med en ordentlig skarp kniv (tørk av ofte for å unngå at det blir for mye søl). Legg på brett og la etterheve i 30 min før de pensles med egg iblandet litt melk, og strø gjerne perlesukker over.

Steketiden er ca 12-15 minutter ved 240 grader, og du får ca 35 snurrer av en deig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar