onsdag 25. mars 2009

Mysteriet Facebook

Facebook er morsomt. Alle kan få utløp for ekshibisjonismen sin på en uskyldig måte, og snokerne kan få overvåke «vennene» sine til de blir blå. Vil du elske noe, kan du opprette en støttegruppe, vil du hate noe, kan du slå deg sammen med dine meningsfeller i en hatgruppe. Hvis du er irriterende, kan du opprette den tiende gruppen i rekken som dreier seg om å støtte Obama eller å hate mennesker av en bestemt religiøs overbevisning. Det er selvfølgelig mye bedre at tre grupper har 240 medlemmer hver, enn at én, som faktisk hadde greid seg i massevis, ettersom de tre er enige i ett og alt, har 720.
Noen lever hele livet sitt på facebook. Noen tror at veien til lykken går gjennom å ha ørten applikasjoner, 1000 venner og verdens lengste profil. Det er egentlig litt trist, men dem om det.
Mennesker liker å ha meninger, og de liker å fronte dem. I alle fall der du ikke risikerer fengsel eller dødsstraff for det - de stedene er det visst ikke like populært å synse. Facebookgruppene gir oss en følelse av å bety noe - at det er tusen mennesker som misliker Postens nye logo, føles tydeligvis godt. Det faktum at Posten gir en god dag i hva disse tusen synes, er totalt irrelevant. Tusen mennesker har funnet meningen med livet!

Det jeg ikke forstår, er alle gruppene som oppstår i kjølvannet av facebooks små eller store layoutendringer! Det har nå vært to endringer, og altså tre forskjellige facebookdesign siden det hele tok av i 2007, eller når det nå var. Det første var en ganske stor endring. Hva skjedde? Det poppet opp et utall grupper som krevde å få den gamle layouten tilbake. Det syntes som om halve verden var i ferd med å miste vettet som følge av noen små endringer som faktisk gjorde facebook mer brukervennlig og oversiktlig. Nå har altså facebook-teamet gjort en liten forandring - minimal, sammenlignet med den forrige, og facebookerne er i harnisk - igjen!
Er det rart det er krig i verden?

En liten oppfordring til alle dere sinnatagger: Facebook er et nettsamfunn. Dere har et liv utenfor. Et liv som sårt trenger all den oppmerksomhet og omsorg dere kan yte. Slutt å legge all energien deres i å hate en liten forandring som faktisk er gjort for å gjøre facebook mer brukervennlig, og invester den istedenfor i livene deres! Det gir faktisk avkastning på lang sikt, og dere slipper i tillegg den belastning det er å fremstå som bakstreverske gamle kjerringer/gubber som ikke kan takle at verden går fremover, og som istedenfor insisterer på å sette seg på rumpa med armene i kors og si «jeg vil ikke», istedenfor å lære seg å leve med, og etterhvert glede seg over, forandringene... Det er rett og slett litt patetisk...!

(og nei, jeg skriver ikke dette for å støte fra meg slekt og venner. Eller noen andre, for den saks skyld. La oss heller si at jeg gjør det for å hjelpe - litt som hjelp til selvhjelp! Det er så populært nå om dagen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar