torsdag 15. august 2013

Snegl deg ein blomekrans

Ettersom jeg har begynt å gå i skogen igjen, fant jeg ut at at jeg burde skaffe meg en GPS med terrengkart fremfor å bruke den lite egnede bil-GPS-en vi har fra før av. Men vet dere hva? Slike duppeditter er dyyyre. Og jeg er i sparemodus, så det var ikke snakk om å bruke 2500kr på en brukbar modell. Heldigvis klarte jeg å bruke hodet, og resultatet ble nedlastingen av Gaia GPS til mobilen (som er fukt- og støvsikker, og dermed en naturlig turkamerat), og knapt 60kr senere har jeg et fullverdig turkart lastet ned på mobilen med stier, vann og stedsnavn, og kan kostnadsfritt navigere i skog og mark, markere interessante steder og registrere ruten jeg tar mens jeg samtidig vet hvor langt jeg har gått og hva snittfarten min er. Yay! Mulig jeg er litt sent ute med å oppdage dette, men jeg er uansett storfornøyd!

Det jeg ikke var så fornøyd med, var at pestsneglen Abraham hadde fått en oppfordring om å bli mange av sin fiktive gud, for så å ta oppfordringen svært seriøst. Resultatet var en babyboom av små snegler, og det var derfor nødvendig med en massakre. Så da vi skiftet vann i akvariet idag, fikk jeg æren av å plukke snegler fra planter, bakvegg, glass og røtter, og vet dere hva? Pestsnegler eeelsker røtter! De satt tett i tett på undersiden av treverket og nøt livet. Ante fred og ingen fare.Men så kom Renate, og alt var slutt! Mwohahahahaha!
Ja... I alle fall: jeg fikk leke despot i noen minutter mot å pelle snegler - og jeg er ikke sikker på om det var verdt det. Særlig ikke når disse sneglene er så inni granskauen amorøse, og jegersneglene heller vil spise nyttige sandsnegler enn pestsneglene de får servert... Resultat? En ny omgang om et par uker, og så et par uker etter det igjen... Yay!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar